Problemele sectorului 5

Mandatul Primarului Sectorului 5, domnul Marean Vanghelie mai tine inca 2 ani!...cel putin, un adevarat cosmar pentru cetatenii sectorului care se vad neputinciosi in fata acestei realitati.
Realitatea de care discutam acum este aceea ca sectorul 5 a ramas mult in urma altor sectoare ale Municipiului Bucuresti la multe capitole precum:
- drumuri neasfaltate si mai nou cu foarte multe gropi;
- singurul sector in care nu s-a implementat un program de reciclare, unde nu exista tomberoane la colt de strada macar, ca sa nu mai vorbim la nivel de fiecare bloc de locuinte;
- presa a tot vorbit iarna aceasta de faptul ca in sectorul 5 nu a existat un contract de dezapezire si nici utilajele necesare;
- mizeria de pe strazi, multe terenuri neutilizate, probabil blocate de primarul de sector pana la campania de la viitorul mandat;
- foarte multi caini vagabonzi, care s-au inmultit peste masura, aproape au scapat de sub control;
- reabilitare termica aplicata extrem de redus, pentru doar cateva blocuri din tot cartierul Rahova, spre exemplu. In alte sectoare sunt bulevarde intregi care acum sunt reabilitate termic;
- modificari ilegale de cladiri, fara autorizatie de constructie, fata de care autoritatile locale nu se autosesizeaza.
Si multe altele...lista e lunga, traim intr-un fel de sector al nimanui, in care fiecare face ce vrea si cum doreste.
Nedumerirea mea este alta, daca un primar al unui sector se dovedeste a fi incompetent, de ce nu poate fi schimbat sau tras la raspundere inainte de a-si fi terminat mandatul? De ce locuitorii sectorului trebuie sa mai suporte pana la noi alegeri chinul acestui mandat?
Pentru ca sa fim sinceri cu noi insine, viata e scurta si nu avem timp de asteptat pentru ca lucrurile sa mearga mai bine pentru noi si familiile noastre! Puterea e in majoritate si aceasta trebuie sa ia atitudine!

UPDATE: Am descoperit că în sectorul 5, mai mult decât în celelalte sectoare din București, există extrem de multe case naționalizate care sunt închiriate „familiilor nevoiașe” (majoritatea țigani...oare de ce?!) pe sume modice, precum 1 RON/luna (da, ați auzit bine), pe când un contibuabil cinstit plătește de 1000 de ori mai mult pentru rata la bancă, plus impozite și alte taxe locale. Asta nu ar fi nimic dacă nu ați vedea zilnic acești „chiriași” sfidând restul lumii la tot pasul, deranjând prin muzica dată la maxim în cartier sau consumând ilegal apă și curent de la rețeaua locală, că de, și așa plăteau destul de mult pe chirie!..
De ce Domnul Primar sau organele competente nu pun la vânzare aceste case naționalizate, poate cineva dorește să facă ceva bun cu aceste locuri, să le mențină cel puțin curate și civilizate. Plus că ar aduce mai multe taxe și impozite în vestiarele sectorului, ca să nu mai vorbim de ridicarea gradului de confort psihic și creșterea investițiilor private în zonă.

Comments

Popular posts from this blog

Contactless Payment Card - A big security risk

Rooting pentru HTC Desire HD (Aria)

Despre contestarea amenzilor RATB