Adevărul legat de votare!

Relaţia pe care o avem în prezent cu Statul reprezintă un „mariaj” nefericit care ține de mulţi ani (pentru unele state precum SUA de câteva sute de ani) și de pe urma căruia nu avem și probabil nu vom avea niciodată vreun avantaj important.
Statul ne „biciuiește” zi de zi și culmea e că tot lui trebuie să îi oferim încredere când vine vorba de votare, sperând orbeşte că de această dată se va schimba și că va avea grijă de problemele contribuabililor. E timpul să nu ne mai rugăm sau să ne mai milogim pentru libertate sau drepturi pentru că în realitate asta facem atunci când mergem la vot. Trebuie să avem mândria de a fi puternici și stăpâni pe destinul nostru măcar o dată în viaţă, să refuzăm să mai participăm la această mascaradă!
Ce e ciudat e că am fost dintotdeauna un susţinător al votării....însă acum am cel puțin câteva îndoieli legate de acest subiect, de aceea am publicat acest monolog, în speranţa că pe viitor nu vor mai exista pentru nimeni dubii privind atitudinea pe care ar trebui să o avem faţă de existenţa Statului ca entitate, rolul său și al sistemului de votare...

Comments

  1. si care ar fi "atitudinea corecta" fata de existenta statului si a rolului sau?

    ca a ignora regulile jocului (adica legile) nu te duce tocmai in directia buna...propovaduiesti anarhia? sau doar absenteismul masiv la vot ? ca e o diferenta ...

    ReplyDelete
  2. Nici una, nici alta!
    Propovăduiesc mai degrabă o atitudine mai onestă față de cei din jur și față de propria persoană, o comuniune între oameni care ar putea să excludă pe viitor existența Statului ca entitate. Știu, este ceva ideal, filosofic, însă posibil dacă stai să te gandești mai mult la problema asta..Poate ar trebui să te mai uiți și la alte prelegeri ale lui Stefbot, abordează mai multe teme de interes general, are chiar un site dedicat pe care îl poți urmări.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Contactless Payment Card - A big security risk

Rooting pentru HTC Desire HD (Aria)

Despre contestarea amenzilor RATB