Democratia din Romania

Au trecut si alegerile astea...
Nu stiu voua ce gust v-au lasat, insa mine cu siguranta unul amar.
Nu numai amar, cat manie, indignare, aproape ca simt ca ar trebui sa plec, sa fug undeva departe de tara asa cum au facut-o multi dintre compatriotii nostri in anii trecuti.

De ce? Pentru ca am ajuns sa fim manipulati fara sa mai comentam, iar cei putini care nu am ajuns sa ne blazam in situatia existenta, ne manifestam doar pe blog, email sau telefon. Paradoxal insa, pana si mijloacele de comunicare enuntate mai devreme sunt manipulate, ascultate, cenzurate (pe alocuri). Si atunci stai si te intrebi: care mai este rostul democratiei? E doar ceva care mai este trecut pe hartie ca sa sune bine in relatiile externe ale Romaniei?

Aseara Geoana si-a meritat pe deplin apelativul de "prostanac" si nu pentru ca ar fi unul, ci pentru ca este mai degraba naiv, incredibil de naiv. In timp ce el sarbatorea cu sampanie de 5 stele presupusa victorie, Basescu s-a retras discret pentru a pune "rotitele" sistemului in miscare, iar asta chiar sub ochii nostri, in fata camerelor de luat vederi. Cum sa te decalari invingator pana nu se numara oficial voturile??

Apoi au fost momentele sfidatoare ale anuntarii de catre d-l Videanu a numaratorii voturilor. La putin timp dupa incheierea votarii el avea deja situatia numararii a 15% din voturi, apoi din ora in ora el avea cate 20% in plus, astfel ca la mijlocul noptii se stia ca Basescu va fi invingator. Si asta sub ochii nostri, ai tuturor!

P.S. Am promis ca revin cu completari mai tarziu...dar in final nu am mai facut-o, totul s-a transformat in mine intr-o sila fata de ce se intampla pe scena politica din Romania, asa ca am hotarat sa fac o pauza (binevenita) de detasare.

Comments

Popular posts from this blog

Contactless Payment Card - A big security risk

Rooting pentru HTC Desire HD (Aria)

Despre contestarea amenzilor RATB