Ce a mai ramas de furat in Romania

Traim intr-o tara bogata, atat de bogata incat dupa 20 de ani de la Revolutie, dupa atatea demolari, vanzari, poluare industriala si domestica, privatizari in masa pe 1$, exploatari masive miniere si forestiere, vanatoare ilegala (se spune altfel acum..."de placere"), tot a mai ramas ceva de furat in Romania.

Poate nu ati auzit, Rosia Montana va fi exploatata,rezervele sale de aur vor fi golite in cativa ani. Pe de alta parte, faptul ca multi nu au auzit stirea nu m-ar mira, ca doar nu e o stire "can-can", sa incite. In schimb e o stire menită să ne pună pe gânduri.
De ce? Pentru ca rezervele de aur sunt estimate la aproximativ 15 miliarde Euro, din care noi vom primi "praf in ochi". Pentru ca in plus in procesul de exploatare al aurului se vor folosi cianuri, deci mediul va fi poluat, in nici un caz nu asa cum se spune in media prin "reclamele" pro-exploatare Rosia Montana.
Reclamele par sa-si fi atins scopul dorit de canadieni sau poate ca atingerea scopului dorit de acestia s-a realizat mult mai simplu, ca doar suntem in Romania, printr-o consistenta mita politica: punct ochit, punct lovit!
Iar domnul ministru de ce sa nu treaca cu vederea niste ... "chestii" neimportante pentru el dar importante pentru popor, de ce sa isi propuna o investitie de 1 miliard de euro in modernizarea exploatarii ca sa ne bucuram noi de tot aurul (ca doar e al nostru, nu?). El prefera deci sa vanda (in numele nostru, ca doar ne reprezinta) si sa isi ia acum niste comisioane mici (macar de ar ajunge astea in visteria Statului...), decat sa realizeze o investitie "profitabila" pe termen lung.

Sa ne bucuram, deci, de primele merite ale noului Guvern!
Si nu uitati: avem politicienii pe care ni-i meritam ;).

P.S. Astept cu nerabdare momentul in care nu va mai fi nimic de vandut in tara asta, sa vedem atunci cu ce idei noi vor mai veni politicienii nostri preaiubiti. Probabil "or să ne amaneteze pe toți și nu-i vom prinde!" :)

Comments

  1. Probabil muntii de bani care s-au cheltuit fara numar in campania nu de mult trecuta trebuie cumva returnati sponsorilor... si daca asta inseamna sa cedezi un munte de aur... nicio problema. Succesurile cer sacrificii!

    ReplyDelete
  2. Dar despre rezervele din platforma Marii Negre ce se mai aude? au reziliat sau nu contractele frauduloase facute pana sa castigam "bucatica" aia nesemnificativa pentru care se bateau si altii?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Contactless Payment Card - A big security risk

Rooting pentru HTC Desire HD (Aria)

Despre contestarea amenzilor RATB