Raiffeisen Bank - Reușim împreună...

Motto-ul este frumos, însă departe de adevăr, cel puțin dacă analizez „la rece” experiența pe care am avut-o de curând cu această bancă.

Totul a pornit într-o zi de iunie, când am pornit liniștit către Sucursala Reiffeisen Vitan unde aveam deschis contul curent, pentru a solicita un extras de cont mai...„special”. Doream un print doar cu intrările din ultimul an și redactat în limba engleză.

„Pretențiile” mele însă s-au dovedit a fi extrem de dificil de soluționat.

Pentru început mi s-a dat un categoric NU vis-a-vis de problema extrasului în limba engleză. Și am încercat să înțeleg logica din spate, că doar acum România e parte a Uniunii Europeane, de ce am avea nevoie de tipizate în limba engleză... Mai mult, când i-am explicat directoarei de sucursală că la o altă bancă, spre exemplu ING, pot să solicit în principiu orice act doresc în engleză (contra cost, bineînțeles) mi-a răspuns că legislația de la noi nu permite acest lucru, ING făcând excepție având sediul central în Olanda și activitate exclusiv online. Bun, dar Reiffeisen nu este tot o bancă cu capital străin, nu are contacte cu exteriorul??

Apoi am sugerat ideea de a crea pe calculator un document similar celui tipizat din bancă, doar să fie semnat și ștampilat la ei...am primit același „NU se poate”. Atunci poate să îmi deschid temporar serviciul de Home Bank de la Raiffeisen, să printez informațiile de care am nevoie de acolo după care hârtia să îmi fie ștampilată și semnată de bancă. Mă și gândeam că acum am venit cu soluția potrivită, nu ar mai fi motive de refuz din partea lor, fiind vorba de un document tipizat. Ce răspuns credeți că am primit, evident NU putem, NU avem voie!

Așa că mi-a rămas doar un lucru de făcut, să primesc printate hârtiile cu toate tranzacțiile efectuate pentru intervalul de timp solicitat, adică vreo 20-30 pagini la imprimantă. Uite cine participă indirect la distrugerea copacilor, bancile! Notă de trecere la capitolul flexibilitate!

Comments

Popular posts from this blog

Contactless Payment Card - A big security risk

Rooting pentru HTC Desire HD (Aria)

Despre contestarea amenzilor RATB