Cea mai mare provoare umana!


In cele ce urmeaza voi reproduce intocmai cuvintele Directorului Fujitsu Siemens Romania, oferite pentru revista Efinance intr-un interviu de Dragos Nicolaescu. Viziunea acestui om m-a impresionat in mod placut si ma bucur sa stiu ca mai avem printre noi, romanii, astfel de oameni. Inclin sa cred ca este sincer nu doar fiindca trebuie sa se adreseze presei sau pentru ca nevoile sale materiale au fost de mult satisfacute, ci pare ca si expresia fetei, atitudinea sa, modul de a privi il "tradeaza".. :)
"Gasirea echilibrului intre viata privata, cariera si spirit, reprezinta cea mai mare provocare la nivel uman, indiferent ca esti manager, antreprenor, proprietar, investitor, student sau tanar angajat. Este provocarea pentru tine, ca individ, accea de a-ti gasi un echilibru si, prin el, armonia si fericirea. Banii, relatiile, pozitia, puterea sunt doar surogate pentru niste nevoi profunde ale sufletului uman.
Banii ii vrem pentru a ne simti in siguranta si a fi liberi. Toate lucrurile materiale sunt, din punctul meu de vedere, mijloace cu care noi incercam sa ne satisfacem niste nevoi sufletesti, iar daca le privim ca pe mijloace, nu ca obiective, perspectiva asupra vietii se schimba in bine.
E vorba de o educatie pe care noi nu am primit-o, aceea de a ne concentra mai mult pe ceea ce suntem, nu pe ceea ce avem. E o educatie care, o data asimilata, te ajuta sa traiesti mai fericit, iti schimba viata, dar si pe cea a celor din jur.
Pentru a fi fericit cu ceea ce ai, ce esti si ce se afla in jurul tau sunt necesari mai multi pasi. Unul dintre ei este de a gasi acest echilibru intre cele trei planuri ale vietii: profesia, viata personala si viata spirituala, trairea launtrica. Aceasta din urma inseamna, de fapt, nevoia de a creste, de a fi mai bun, indiferent in ce domeniu. Cand toate aceste aspiratii sunt satisfacute, te simti implinit."

Comments

Popular posts from this blog

Contactless Payment Card - A big security risk

Rooting pentru HTC Desire HD (Aria)

Despre contestarea amenzilor RATB